stenivand

Når et menneske rammes af stress, har det symptomer som afbrudt søvn, træthed, tristhed, irritabilitet, hjertebanken og nogen får anfald af panikangst.

STRESSHÅNDTERING

Et menneske ramt af stress kan hjælpes med psykoterapi.

Alle mennesker kan blive ramt af stress, og mange mennesker rammes af stress i dagens samfund. Man kan udvikle stress, når man udsættes for krav og forventninger, man ikke kan indfri, gennem en længere periode. Ofte har man længe følt sig presset, men man har ikke kunnet se en løsning på sin situation.

Stress rammer både på kroppen og sindet og hjernen, således at det både er ens fysiske, psykiske og mentale ressourcer, det går ud over.

Mennesker ramt af stress får ofte følelsen af, at de ikke kan overskue deres hverdag og tilværelse, som de magtede for kort tid siden. Det kan være en skræmmende oplevelse, og man kan føle sig meget ensom med sine tanker og følelser af magtesløshed og kaos.

Psykoterapi hjælper den stressramte klient til at fokusere på og fornemme sine følelser og krop, og dette er meget betydningsfuldt i stresshåndtering.

For følelserne er ”nålen i kompasset”, som den stressramte skal lære at navigere efter.

Dette giver klienten en større indsigt i sig selv, hvilket er meget vigtigt i stresshåndtering.

Får man ikke stressbehandling, kan det udvikle sig til meget alvorlige og tungere lidelser med symptomer som angst og depression.

Psykoterapi er meget vigtig i behandlingen af stress.

Psykoterapi reducerer symptomerne af og er forebyggende mod udviklingen af stress.